بابک مختاری، رئیس پارک علم و فناوری خوزستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اهواز، بیان داشت: اکنون نسل سوم دانشگاه ها در دنیا در حال شکل گیری است که این دانشگاه ها، دانشگاه های کارافرین هستند که به مقوله کار آفرینی توجه مناسبی دارند.
وی افزود: در خوزستان نیز پارک علم وفناوری خوزستان در سال ۱۳۸۸ با عنوان پارک علم و فناوری دانشگاه شهیدچمران راه اندازی و پس از دو و نیم سال فعالیت، با نظر وزارت علوم از دانشگاه مستقل شد و با نام پارک علم و فناوری استان خوزستان به طور مستقیم زیرنظر وزارت علوم به فعالیت خود ادامه داد.
مختاری گفت: پارک علم و فناوری یک نهاد واسط بین دانشگاه و جامعه است که «علم» را از طریق شرکت های دانش بنیان از دانشگاه دریافت و به جامعه منتقل می کند.
همچنین از سوی دیگر «نیاز» را از جامعه از طریق شرکت های دانش بنیان دریافت و به دانشگاه منتقل میکند و با این کار یک جریان دانش بین نهاد تولیدکننده علم- مراکز علمی و دانشگاهی- و نهاد مصرف کننده-جامعه- ایجاد میکند.
وی درباره مشکلات شرکت های دانش بنیان بیان کرد: به نظر بنده مشکل بنیادی در زمینه نوآوری و ابتکار در کشور اقتصاد دولتی است چرا که اقتصاد دولتی نیاز به دانش نو و ابتکار ندارد و به جای بهره گیری از نوآوری در حل مشکلات از پول نفت استفاده میکنند که باید اجازه ورود بخش خصوصی را در عرصه تولید بدهیم که متاسفانه دولت ها کار جدی در این زمینه انجام ندادند.
رئیس پارک علم و فناوری خوزستان عنوان کرد: در خوزستان سه مرکز رشد زیر نظر پارک و سه مرکز رشد زیر نظر خود دانشگاه ها وجود دارند که بر عملکرد این مراکز نظارت داریم و همچنین با مراکز دانشگاه ها نیز ارتباط تنگاتنگی است.
وی درباره این شرکت های گفت: در این مراکز که بیش از ۵۰ درصد آنها در حوزه نفت و گاز فعال است سه دسته شرکت فعال می کنند و در مجموع ۱۵۰ شرکت در پارک مستقر است.
مختاری درباره ماهیت شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری گفت: برخی از این شرکت ها واحدهای فن آور هستند که ما از این واحدها حمایت مادی و معنوی می کنیم و دسته دوم شرکت های ارائه دهنده خدمات است که شرکت های پارکی می گویم و در نهایت شرکت های دانش بنیان هستند که تا ۸۰ درصد از مزایای پارک ها می توانند بهره مند شوند که در صورت تایید تا سقف یک میلیارد تومان می تواند وام قرض الحسنه دریافت کند.